Vart ska man börja?

Ja vart ska man börja? Veckan har varit fullspäckad utav aktiviteter. Alla vardagar gick åt till att ha det gott med folk. Vilken välsignelse! Vi har fikat hemma hos familjen Sennerstam, haft spelkväll hos oss med scouterna, frukost hos Holgersson, mycket Fifa och dessutom förberett inför FÆST VID DIG! Ja, ni läste rätt. Vi har under helgen haft äran att få delta under årets happening. För er läsare som inte vet vad Fæst Vid Dig är för något så ska vi nu berätta detta. Det är alltså en ungdomskonferans som kyrkorna här ute på öarna ställer till med. Kalaset är över en hel helg och det bjuds på innebandyturnering, seminarium, konsert och gudstjänst. Och det bästa med detta är att vi gör det tillsammans med Gud. “Riktigt spexigt”, som vår handledare Mattias skulle sagt. Fæst Vid Dig arrangeras varje år och vi är väldigt glada över att vi fått vara med och hjälpa till för den här gången.

Under helgen så har Christofer Öhrvall ifrån Filadelphia-Stockholm predikat och temat har varit “På andra sidan-en tro som håller”. Lovsångsbandet var riktigt vassa och vi hade även en dansgrupp som bjöd på en sjyst show. Våra uppgifter har varit olika. Vi har byggt scen och hjälpt till med praktiska saker. Våran insatts här var väl högst medioker och vi, som inte är så värst händiga kände väll oss lite som så kallade rookies när resten utav killarna utförde arbetet. Vi var även ansvariga för att fylla på frukten i vilorummet. Ett ansvar som jag tror vi skötte bra då jag inte hört om några klagomål än så länge. Vidare så har vi varit med som förebedjare och som mötesledare och det finns nog inget annat att säga om det än att det gick bra. Under söndagen så har vi även(håll i er nu) haft ansvar för en skön gruppen med 27 barn. Samlingen som vi i sammarbete med vår kollega Daniel Anderälv mm. höll i var minst sagt spännande. Struktur är inget ord som jag skulle använda för att beskriva tillståndet där. Vi bjöd barnen på kakor och saft och blev därmed populära. Vi fortsatte tappert med en frågestund som var tänkt att inrikta sig på en mer teologisk kurs, men icke sa nicke. Vi klargjorde dock ifall vi var singlar eller ej och alla vi ledare blev tilldelade smeknamn. Efter denna hektiska förmiddag så var det daggs för att städa undan allt. Scenen skulle bort, kablar skulle rullas och kyrksalen skulle återställas till dennes vanliga utseende. Lite sorgligt  att städa ihop allt men man kunde trösta sig med att det varit en go helg och att det var en sak kvar att delta på. På söndag kväll så var det dags för mässa i svenska kyrkan. En go tillställning med lugnt tempo. Något som behövdes efter en hetsig helg. Helgen summerades och sedan så var det dags för nattvard.

Helt enkelt en sjyst helg med mycket gott. Vi tackar Gud för allt som han har gjort i helgen och för allt som han fortsätter att göra, så tackar vi även för oss för den här gången.

Mvh/ Praktikanterna

 

Leave a comment