Påskvecka

Hallå folket! Det är åter igen Tisdag och då förstår ni att det är dags för att blogga. Ser tillbaka på veckan som varit och är väldigt nöjd med den. Dock känns det lite tråkigt att skriftligt berätta om allt. Det är nämligen så att det är rätt så mycket sjysta saker som har hänt!

Efter vår lediga helg så drog vi igång med kontorstid med Mattias och Martin, men detta vet ni ju redan eftersom vi troligen nämnde det i vårt tidigare inlägg. Men för att komma till det ni alla undrar över, frågan som ni alla vill ha ett svar på. Hur gick filmkvällen som vi anordnade? Svaret på den frågan kan formuleras kort men ärligt. Det blev en succé! Vi var nog ca 30 personer och vi fyllde vårt tv-rum. Det var nice! Filmen som rullade var Inception och jag tror inte att en enda själ gick där ifrån utan att vara det minsta förvirrad. Förutom film så var det gött häng och en massa gött tilltugg. En annan go sak med filmkvällen är den att det blev inte bara en filmkväll, utan två. Det är nämligen så att vi dagen efter drog ihop ett mer spontant häng som blev lika mycket succé som föregående. Det var även här  ca 30 personer som fyllde vårt tv-rum och det bjöds på ännu mer godsaker. Den senare utav dessa kvällar inföll på Torsdagen och då vet ni alla att det inte var vilken Torsdag som helst utan det var Skärtorsdag. Vi började med att tillsammans med alla som ville  delta i en böne-vandring, vi vandrade i ösregnet hela vägen ifrån Filladelfia, fortsatte förbi ica, in på intagsvägen ochända ner till nimbus där vi firade gudstjänst tillsammans. Gudstjänsten innehöll predikan ifrån vår vän Anna go lovsång med bön och andra sorters tillbedjan. Det delades även ut nattvard och många blev berörda. Dagen efter så var det Långfredag och då var det dags för dels gudstjänst men även Långfredagscupen. Kommunen har tillsammans med fritidsgården, idrottsklubbarna och kyrkorna anordnat denna. Det är alltså en satsning för ungdomarna där man kunde vara med på fotbolls-, pingis-, trix-, och Fifa-turnering, eller bara hänga med folk. Det var en väldigt trevlig dag och efter turneringen så drog vi åter igen hem till oss(praktikanterna) och hängde. Denna gången utan film men det var gott om folk ändå. Jag skulle kunna tänka mig att det var någon form utav rekord för hur många människor som varit i det huset på samma gång. Det känns fruktansvärt ärofullt att ha fått vara med vid ett sådant tillfälle.

Nu är det dags för veckans höjdpunkt. Påskafton! Som många utav er läsare redan vet så är det en speciell grej som händer ute på öarna vid påsk. Det är så att det sen Jul har pågått ett grankrig emellan olika påskbrasor här ute på öarna. För att göra en lång historia kort så kan man säga som så att det brukar spåra ur. Det är få som är nyktra. Både gamla och unga lever ut sitt kriminella liv i samband med denna tradition. Påskefyr kallas det. Hur stort fokus detta än tar så finns det något mycket större, viktigare och spännande som vi firar under påsk. Detta är att Gud själv kom ner till våran jord, dog och uppstod för oss alla, för att vi ska få evigt liv med honom. Det är som sagt därför vi firar påsk och därför så bjöd årets påskafton på något mer än allt vad påskefyrn hade att ge. Det var nämligen korvgrillning och nattmöte i Filadelfiakyrkan. Det var en klockren afton och det blev många sköna samtal med människor, nyktra som onyktra. Även på söndagen så var det gudstjänst och hela Nimbuskyrkan var fullsatt. helt klockrent att se alltså! Både Söndaen och Måndagen bjöd på grymt väder dessutom, och det var givet med lite korvgrillning på klipporna. Allt detta och mycket annat har vi hunnit med under veckan. Andra saker som vi inte gått närmare in på är t.ex. en mänskväll bara för killar, ÖIS-match, påskhäng hos praktikanterna, SM-Guld till Skellefteå AIK som vinner finalserien med 4-0 i matcher, hur lätt som helst. och mycket mer.

 

Veckans frågeställning

Tror ni att denna bilen kan vara något för Johannes roadtrip till Hornborgasjön?

http://www.blocket.se/kronoberg/Renault_Clio_94_53436359.htm?ca=15&w=3

 

Leave a comment